Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@04:36:06 GMT

کرایه تاکسی ‌های اینترنتی چقدر گران شد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۰۷۶۷

کرایه تاکسی ‌های اینترنتی چقدر گران شد؟

گزارش‌های مردمی از تجربه خود در استفاده از تاکسی‌های اینترنتی اسنپ و تپسی از گران شدن کرایه‌ها خبر می‌دهد و برخی از کاربران در فضای مجازی این افزایش قیمت‌های بالا را در دوران شیوع ویروس کرونا، گرفتن ماهی از آب گل آلود قلمداد کرده‌اند. به گزارش پول نیوز، بسیاری از کاربران در فضای مجازی تجربه خود را طی روزهای گذشته از گران شدن تاکسی اینترنتی بیان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از این کاربران در توئیتر علت گران شدن را در افزایش تقاضا به خاطر شیوع ویروس کرونا عنوان کرده‌اند، که البته بیشترین گزارش‌ها از افزایش نرخ کرابه اسنپ است.
در خصوص میزان گران شدن نیز کاربران به طور میانگین از افزایش تا ۱۰۰ درصدی کرایه‌ها گفته‌اند.
کابری به اسم محمد در توئیتی نوشت: «مردم به خاطر شرایط کرونا مجبورند از اسنپ و تپسی استفاده کنند، مدیران این دو شرکت هم تصمیم گرفتند کرایه‌ها را دو برابر کنند…»
فرهاد، کاربر دیگریست که کرابه را در دو شرکت تاکسی اینترنتی اسنپ و تپسی مقایسه کرده و نوشته است: «اسنپ ۶۵۰۰۰ تومن، تپسی ۳۵۰۰۰ تومن چه خبرتونه؟»
کاربر دیگری نیز نوشت: «این هم گوشه‌ای از سیستم فوق حرفه‌ای قیمت‌گذاری در اسنپ که جمعی از برنامه‌نویسان متخصص داخلی با تکیه بر دانش بومی اون رو اختراع کردند. شما اگه از ته کوچه بن بست با اسنپ بری سر کوچه باید ۱۶٫۵۰۰ تومن پول بدی بهشتون. زیبا نیست؟»
دیگری هم اینطور عنوان کرد: «اسنپ تقریبا قیمتاش ۱٫۵ برابر شده، اون هم موقعی که تقاضای مردم زیاد شده و قرار بود به خاطر افزایش نرخ سوخت تاکسی‌های اینترنتی گرون نشه! الان دقیقا این افزایش نرخ ناگهانی علتش چیه؟»
کاربری به اسم هادی نوشت: «کرایه اسنپ از غرب به شرق تهران برای مسیر ۴۰ کیلومتری ۸۳ تومن، کرایه اتوبوس تهران به زاهدان برای ۱۵۰۰ کیلو متر ۵۴ تومن»
پیمان کاربر دیگری است که از تجربه خودش در استفاده از تپسی نوشته است: «مشاهداتم در این دو روز نشون میده کرایه تپسی حدودا افزایش ۵۰ درصدی داشته. اسنپ ندارم ولی توییت‌ها نشون میده انگار این تصمیم، هماهنگ‌شده از طرف دو شرکت بزرگ تاکسی اینترنتی کشور اجرا شده»
کاربر دیگری نوشت: «دیدن مردم استفادشون بیشتر شده و به خاطر کرونا مترو و تاکسی و اتوبوس سوار نمی‌شن، کرایه‌هاشون رو دو برابر کردن. آقایون تپسی و اسنپ هم بلدن چطوری از آب گل آلود ماهی بگیرن»
امید هم از حذف کردن برنامه اسنپ در تلفن شخصی‌اش نوشته است: «افزایش ۴۰ درصدی کرایه‌های تاکسی اینترنتی شرکت اسنپ و تپسی چراغ خاموش و بدون مجوز کرایه سفرهای خود را ۴۰ درصد افزایش دادند. مسیری که همیشه با ۴ تومن می‌رفتم الان زیر ۹ تومن نمیاد و بیشتر از ۴۰ درصد شده. تپسی رو که کلا ندارم اسنپ هم بای بای»
کاربر نیز توشت: «خواستم برگردن خونه اسنپ گرفتم تا سوار شدم یادم افتاد کیف پولم رو جا گذاشتم. سفر رو کنسل کردن رفتم کیف پولم رو برداشتم هزینه سفر ۴ هزار تومن افزایش پیدا کرد!! توی پنج دقیقه…»
قرار بود شیب افزایش کرایه ملایم باشد
در این خصوص یوسف حجت، سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران در بهمن ماه گذشته در خصوص افزایش قمیت تاکسی اینترنتی گفته بود: با توجه به افزایش هزینه کالا‌های مصرفی و بالا بودن هزینه رانندگان ناوگان تاکسیرانی به طور حتم افزایش نرخ کرایه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و تاکسیرانی در سال آینده با شیب ملایم انجام می‌شود.
وی افزود: نرخ کرایه تاکسی‌ و ناوگان حمل‌ونقل عمومی کمتر از نرخ تورم افزایش می‌یابد.(باشگاه خبرنگاران جوان)
در خصوص تغییرات اخیری که در ساختار شرکت تاکسی اینترنتی اسنپ رخ داده، ژوبین علاقبند، مدیرعامل آن در توئیتر خود با اسنپ خداحافظی کرد و محمد خلج به عنوان مدیرعامل جدید بزرگترین شرکت تاکسی اینترنتی معرفی شده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: کرایه ها دانش بومی قیمت گذاری اسنپ فضای مجازی تاکسی اینترنتی کاربر دیگری اسنپ و تپسی افزایش نرخ کرایه ها گران شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۰۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • وب‌سایت‌هایی که بازدید می‌کنید چقدر ایمن هستند؟
  • ممنوعیت افزایش کرایه تاکسی‌های ابهر تا تعیین‌تکلیف نرخ مصوب
  • بررسی شکایت از تاکسی‌های اینترنتی